След колко време действа Киприяновата молитва

Photo of author

Author name

След колко време действа Киприяновата молитва и как действа? Кога се прави? Цена. Подготовка и правене на питка. Къде се чете? Мнения от БГ Мама

Християнската църква говори за бесове и страсти. Йоан Златоуст е дал такава молитва: Господи, избави ме от някои хора, от бесове, страсти и други такива неща.

Какво значи „бесове и страсти“?

Така Църквата нарича злото сред хората, проявите на сатаната и противните Господа зли сили. В понятието влизат магиите, сатанинските практики, уроките и останалите зли посегателства. В Требника има молитви и богослужебни текстове за защита и отблъскване.

Вярващите в България най-силно уважават Киприяновите молитви за премахване на магия и изгонване на злото.

Къде се четат Киприянови молитви
Храм, град В кой ден
Света Неделя, София четвъртък, 10:10 – 10:50 часа
Въздвижение на Св. Кръст Господен, Варна сряда 10 часа
Света Петка, Пловдив четвъртък след литургията
Света Троица, Асеновград четвъртък изнасят частица от мощите на св. Киприян
Света Троица, Казанлък четвъртък след литургията
Манастир Успение Богородично, с. Искрец на обявени дни в 11 часа

След колко време действа Киприяновата молитва?

Християнинът получава отговор на молитвите си спрямо силата на своята вяра и според душевната си чистота. Ако чист свят човек се обърне към Господа и помоли, желанието му се материализира НА МОМЕНТА.

По описаната причина е утвърдена практиката вярващият да се обръща не пряко към Господа, а към Дева Мария и множеството светци и светици. Те са чисти, безгрешни и Господ ги чува. Чува и молбата на човека, за когото са се застъпили.

Киприяновите молитви имат двойна „система за подсигуряване“, че ще бъдат чути и веднага задействани. Едното е, че те са отправени към свети Киприян, който да се яви като застъпник на човека пред Господа. Другото е, че самите молитви се четат в храм, от свещеник, в рамките на православно богослужение, което също засилва въздействието.

В последно време все по-малко свещеници искат да четат Киприяновите молитви и все по-често хората ги четат сами вкъщи. Този начин е най-слабо действащ, но при упоритост, постоянство и отдаденост, се получава резултат.Киприянови молитви 02

Киприянова молитва, мнения от БГ Мама и др

В женския форум се дискутира защо все по-малко свещеници искат да четат Киприяновите молитви. В страната са останали броени храмове, където това богослужение се изпълнява. От отзивите разбираме, че обикновено молитвите се четат общо, за всички присъстващи и записани, а хората искат индивидуално прочитане по конкретния им проблем.

От дискусията става ясно, че молението пред св. Киприян отнема 40 – 90 минути. Някои предполагат, че заради тази дължина свещениците не искат да се занимават. Други поясняват, че причината е много по-дълбока. Въпросът е, че преди молитвата трябва да се проведе пост и сериозна подготовка. Свещенослужителите не искат да четат молитвите „на конвейр“, без да са сигурни, че вярващият е изпълнил всичко точно.

Според дискусиите, Киприяновите молитви не трябва да съвпадат с болест и менструация, както и с месно хранене. Преди четенето се спазва строг физически пост на храната и интимностите.

ВАЖНО: Вижте още мнения за Киприяновата молитва и дайте и вие вашия отзив ТУК, в специалния ни форум с коментари! След колко време подейства тя при вас? Къде я направихте и на каква цена?

Как действа оригиналната Киприянова молитва?

Молитвата на Йоан Златоуст, с която започнахме, ни открехва тайните на Киприяновите молитви и на всички молитви срещу злото. В текста се казва най-напред: „Господи, избави ме от някои човеци“ и после се изреждат бесовете и страстите.Киприянови молитви 01

Много точно е казано. Бесовете (злите сили, дяволите) не могат да въздействат върху хората пряко, защото нас ни охраняват ангелите и архангелите. Ако не беше така, отдавна да сме победени.

Бесовете действат чрез помислите, те развалят характера. Превръщат хората в зли и после действат чрез тях. Лошите хора са оръдия на бесовете. Самите те не го осъзнават. Те си мислят, че реализират своите собствени желания, намерения и цели, но всъщност като под наркотик следват волята на сатаната.

Значи „някои хора“ са разносвачите на духовната зараза. Те са особено опасни. От тях идват магиите, уроките, сатанинските практики и всяко зло. Вярващият трябва честичко да казва: Да ни пази Господ от някои хора!

По описания начин работят Киприяновите молитви – те изтласкват злото от човека и го пречистват. Така се деактивират магии, зли влияния, уроки. Църквата противостои на сатаната.

Киприянова молитва: цена, кога и къде се прави?

Киприяновите молитви се четат в четвъртъчен ден след светата литургия. Има храмове със собствен график, например в сряда.

В някои църкви молитвите са общи и следват литургията. В други има възможност да се направи уговорка със свещеника за индивидуално прочитане. Няма разписани правила. Необходимо е нуждаещият се да говори със свещеника и да го убеди, че има нужда от подкрепа, че е сериозен и ще направи ритуала по правилния начин.

Църквите нямат ценоразпис с точно определена ставка за Киприяновите молитви. От отзивите на вярващи научаваме, че свещениците искат 20 – 30 лв за индивидуално четене за един човек.

Питка за Киприянова молитва за здраве и късмет

Четенето на Киприяновите молитви не е закрепено с определен ритуал, но в някои църкви постепенно се установява такъв. По разказа на жена от БГ-мама, през 2006 г. в столичната църква „Света Неделя“ е практикуван ритуал, за който искат носена дреха, свещи, светена вода и питка. Ако вярващият не е знаел и не носи дреха, закупува от щанд в църквата.

Според описанието, ритуалът с питката е следният: Киприяновите молитви са общи, за всички присъстващи. На малки листчета хартия се изписват имената на хората, които се нуждаят от пречистване. По време на службата свещеникът ги чете.

Питките се събират на отделна маса и в центъра на всяка се слага свещ. Служителка на църквата пали свещите преди да започне службата.

След четенето половината питка остава в църквата, а другата се носи вкъщи и се изяжда за здраве.

Подготовка за Киприянова молитва

Първото условие за провеждането на Киприяновите четения е предварителен пост. Той се спазва и от вярващия, който ще бъде чистен, и от свещеника. Това изискване обяснява нежеланието на повечето свещенослужители да изпълняват този ритуал. При ежеседмичен график на четенията, свещеникът би трябвало постоянно да е в пост.Киприянови молитви 031 Киприянови молитви 03

Постът обхваща не само храната, но и поведението. Това значи, че вярващият се стреми да мисли чисто, да говори чисто, да не злослови, да не критикува и осъжда. Не трябва да има интимни контакти.

На много места се споменава като задължителен момент от подготовката запознаване с житието на светеца Киприян. Тъй като той ще бъде призован за помощник и посредник, желателно е човекът да се запознае с неговата предистория и как той самият се е преборил със злото.

Външни атрибути на службата са светена вода, свещи, дреха и питка, но това не се практикува във всички църкви.

Текст на Киприянова молитва за четене вкъщи

Молитвата от Требника е дълга и неразбираема за съвременните вярващи. Затова постепенно се е установил преработен, съкратен и разбираем текст, който християните да четат самостоятелно вкъщи пред икона.

Някога е било немислимо вярващият да се моли със свои думи. Днес е крайно необходим постоянен и силен отпор на злото, затова молитвите и в свободна форма са добре дошли.

Тук ще дадем лесен и кратък вариант на Киприяновите молитви. За по-силен ефект четете всеки ден.

Свети Киприяне, обръщам се към теб с огромна молба за сила и за подкрепа. Нападнат съм от зли сили, от дяволски същности, от злото в невидима форма. В зли хора, събития и случайности виждам отпечатъка на дявола.

Съзнавам, че съм създал условия злото да дойде до мен, като не съм бил достоен за Господа. Критикувал съм, осъждал съм, злословил съм и съм позволявал лоши мисли и чувства да ме завземат. Станал съм врата за злите сили.

Сега аз съм решен да се спася завинаги от сатаната. Моля те за твоята помощ и подкрепа. Помоли Господа да ми изпрати ангели и архангели, които да ме отбраняват.

Дай ми сила и вътрешна якост на душата, за да преборвам злото в себе си. Изведи от мен злите сили и същности, които са се вклинили в душата и в живота ми. Помогни ми да се изчистя и да заживея нов живот в името Господне. Амин!

Вижте и ТОВА: Числата на Грабовой за здраве. Мнения от БГ Мама и лечение.

Видео: Оригиналният текст на Киприяновите молитви, изчетен от свещеник Касиан Павлов.

3 мнения за “След колко време действа Киприяновата молитва”

 1. Била съм да ми четат Киприяновите заради болест – рак, искрено казано нищо не схванах от текста, но душевно ме облекчи, слава на Бога!

  Отговор
 2. Здравейте отново,
  обръщам се към вас с молба от името на игуменията на манастир Св. Пр. Илия да премахнете името на манастира от тази статия – в манастира не се четат киприянови молитви .

  Отговор
 3. В Пловдив преди 10 години в Света Петка ми четоха и ми помогна. Дали още я четат там, някой да знае?

  Отговор

Вашият коментар