Рязкото спиране на Ксанакс може да предизвика гърчове (и смърт?)

Photo of author

Author name

Въпрос: Дали е възможно да се прекрати употребата на Ксанакс след 15-годишен прием и след 25 дни майка ми да получи гърч?

А след още 5 дни да изпадне в кома и да почине? Искам да знам дали рязкото спиране на лекарството може да бъде причина за смъртта ѝ, въпреки че гърчът се появява 25 дни след спирането. Може ли да се проявят странични ефекти от рязкото прекратяване след толкова дълъг период на употреба?

Отговор: Да, възможно е рязкото спиране на ксанакс след продължителен период от употреба да доведе до сериозни странични ефекти, включително гърчове. Това може да се дължи на факта, че Ксанакс е лекарство, което променя функционирането на мозъка, като увеличава дейността на невротрансмитерите GABA. Когато лекарството започне да се прекратява, тялото може да се нуждае от време, за да се адаптира към отсъствието на това вещество.xanax-smart-01

При прекратяването на употребата на Ксанакс обикновено се препоръчва постепенно намаляване на дозата, за да се избегнат сериозни странични ефекти. Ако майка ви е спряла употребата на Ксанакс рязко, това може да е причината за гърчовете и за последвалата кома. Възможно е страничните ефекти да се проявят дори след няколко седмици от спирането на лекарството.

Въпреки това е важно да се отбележи, че това е много индивидуален процес, който може да бъде различен за различни хора. Затова е много важно да се консултирате с лекар, преди да спрете употребата на ксанакс или на друго лекарство. Лекарят ви може да ви предложи най-добрия начин да се прекрати употребата на ксанакс и да ви предупреди за възможните странични ефекти.

Вижте и ТОВА: Ксанакс, мнения. Смърт от Ксанакс, възможна ли е? Схема за спиране на Ксанакс. Прием на алкохол. Ефект за сън.

1 мнение за “Рязкото спиране на Ксанакс може да предизвика гърчове (и смърт?)”

  1. Xa xa xa xa Аз съм 130 кила ! И не мога да спа с години!Пия по три ксанакса преди сън без да ми подействат в продължение на 4 месеца!!след рязкото спиране се почуствах по добреДоктори-самозванци-не компентенти тъпанари!Всеки организъм се лекува индивидуално!!!

    Отговор

Вашият коментар