Задействане на Силата на мисълта чрез лесно упражнение

Photo of author

Author name

Човешкото тяло не е дадено само за да пренася главата от едно място на друго. То е ключът към задействането на Силата на мисълта.

Да вземем пример с въображаем „мислител“, професор Доуъл, за когото главното изглежда е само главата, а всичко останало може и да се отреже, без това принципно да промени нещо. Той може да бъде поместен в специална ваза с хранителен разтвор и пренасян там, където има конференция. Ще изнася доклади, а цялото останало тяло е било нужно само за пренасяне на главата и за нейното хранене, но по принцип може и без него. Но това е грубо заблуждение.

Silata Na Misalta 05
Главата на професор Доуел.

Всъщност цялото човешко тяло (и преди всичко скелетът!) представлява мисловен колебателен контур. Всичко до най-малките детайли е изчислено така, че да бъде приведено във висша форма на движение – мисленето, а не само във физическа или биологична форма.

А при обичайните начини на мислене наистина се задейства само главата и затова роденото само от главата носи много слаб, сенчест характер. За света и проблемите това не играе съществена роля, все едно са ухапвания от комари. И обратно, когато е въвлечена цялата телесна „конструкция“, тогава в света започва преобразуване благодарение на това, което би могло да се нарече управление на събитията.

Ключови акценти:

Silata Na Misalta 04

 • Човешкото тяло не служи само за пренасяне на главата, то е неделима цялост
 • Цялото тяло, и особено скелетът, представлява „мисловен колебателен контур“
 • То е устроено до най-малкия детайл, за да бъде проводник на мисленето като висша форма на движение
 • Обичайното мислене „само с главата“ ражда слаби, безсилни за света идеи
 • Когато в мисленето е ангажирано цялото тяло, то води до реално преобразуване на света и „управление на събитията“

Тези разсъждения разкриват дълбоката връзка между тялото и мисленето. Тялото не е просто „носител“ на ума, а негов неделим партньор в производството на идеи и действия. Устройството му съответства на законите на мисълта, то е инструмент за тяхното въплъщаване. Затова и истински трансформативното мислене не може да бъде затворено в главата, а трябва да протича през цялото същество на човека.

Само така то придобива необходимата сила и връзка с реалността, за да породи осезаеми промени. Докато „безтелесните“ идеи остават безсилни за света, колкото и блестящи да са. Те са само бледо подобие на истинското творческо мислене, което прониква и привежда в движение всяка фибра на човешкото същество. „Мисловният контур“ на скелета и тялото е необходимото допълнение на мозъка за пълноценното управление на реалността.

Упражнение за задействане Силата на мисълта

Ето едно конкретно упражнение за задействане на силата на мисълта чрез включване на цялото тяло:

Silata Na Misalta 03

Упражнението „Въплътена визуализация“
 1. Изберете една идея или намерение, което искате да реализирате. Нека е нещо конкретно и значимо за вас.
 2. Застанете изправени, с леко разтворени крака и отпуснати ръце. Затворете очи и се съсредоточете върху дишането си за няколко момента, докато се отпуснете.
 3. Започнете да си представяте избраната идея или намерение. Представете си максимално ясно и детайлно как би изглеждало нейното осъществяване, сякаш вече се е случило. Използвайте всичките си сетива – зрение, слух, допир, мирис, вкус.
 4. Докато визуализирате, започнете да движите тялото си в синхрон с образите. Ако например визуализирате как държите реч пред публика, застанете в съответната поза и направете съответните жестове. Ако визуализирате как тичате маратон, започнете да тичате на място. Движенията не е нужно да са буквални, може да са и символични или метафорични. Важното е да усещате как цялото ви тяло участва и резонира с представата.
 5. Обърнете специално внимание на усещанията по протежение на гръбначния стълб. Представете си как от основата на гръбнака през целия гръб преминава поток от енергия, който се влива в образа и го „зарежда“ със сила и реалност. Усетете как всеки прешлен трепти в хармония с вашата идея.
 6. Продължете с въплътената визуализация няколко минути, докато образът стане максимално жив и осезаем. Завършете с няколко дълбоки вдишвания и издишвания и бавно отворете очи.
 7. Посветете няколко минути да запишете всички мисли, прозрения и усещания, които сте имали по време на упражнението.

Правете това упражнение редовно, най-добре по същото време всеки ден. Постепенно ще усетите как границата между визуализация и реалност започва да се размива и вашата идея все повече се въплъщава на всички нива. Записвайте си всякакви съвпадения и „случайности“ в ежедневието, които резонират с вашата идея – те са знаци, че процесът на материализация е в ход.

Silata Na Misalta 02

Вижте и ТОВА: Как да задействаме силата на мисълта. По-задълбочени техники, гарантиращи резултати.

Разбира се, въплътената визуализация не замества практическите действия и работата в посока на целта. Но тя създава мощен ментален и емоционален тласък, активира ресурсите на подсъзнанието и по тънък начин хармонизира вътрешната и външната реалност. Съчетана с конкретни стъпки на физическо ниво, тя превръща мисълта в могъща сила за проявяване на желаната реалност.

Непременно погледнете и ТУК: Енергия, когато някой мисли за теб. Усещаш ли признаците? Какви знаци излизат?

Вашият коментар