Най-добрата шизандра. Топ разсадници. Разсад, чай, тинктура, капс.

Photo of author

Author name

Къде да намерим добър разсадник за шизандра? Цена на разсад. Най-добри добавки, тинктура и чай от шизандра. Мнения

Нека да започнем с разсадниците и цената, на която може да се купи разсад, а по-долу ще продължим с подробности за готовите хранителни добавки, чайове и тинктури с шизандра, откъдето ще я купите изгодно и ще ви я докарат до вкъщи готова.

Разсадник на шизандра. Топ 5. Цена

 1. ЗП Мирослав Петров произвежда разсад за лечебни растения, сред които и шизандра. Растението се изпраща и чрез куриер. Разсадникът е в Плевен, адрес бул. „Скобелев“ №22, тел. 0878 12 12 17;
 2. Exotic Plants BG отглежда и продава шизандра от 5 години. Към момента е установена цена от 16.80 лв за брой. Екзотик Плантс България се намира в Стопански двор Куклен (до Пловдив), тел. 0879 288 848;
 3. Овощен разсадник Корект с. Крушаре, ул. “ Демир Славов“ 12, тел. 087 836 3435, изпрати запитване за шизандра за конкретната година;
 4. Райска градина Кундев продава 5-годишни лиани с много разклонения на цена от 25 лв. Адрес с.Kорница, Благоевградско. Тел.  0899652769;
 5. М и М Трейдинг, вкоренен разсад на 26 лв за брой. Към момента количествата са изчерпани, попитай на тел. 0888 222 743.

Шизандра или китайски лимонник е ключово растение от източната медицина. Оздравява основните органи, тонизира, успокоява.

В Далечния Изток му казват „плод с пет вкуса“, защото идеално съчетава солено, сладко, кисело, горчиво и люто. Ако пътувате в Азия, непременно опитайте. А тук се възползваме от качествата на Шизандра, екстрахирани и затворени в капсула.

Хранителни добавки с шизандра
Форма на продукта Употреба
Капсула 500 – 600 мг на ден
Тинктура течен екстракт за разтваряне във вода
На прах добавя се към храни и напитки, вари се на чай
Чай сушен плод за запарка

Шизандра на капсули и таблетки

Компаниите за хранителни добавки предоставят чист извлек от шизандра в стандартизирана доза от 525 мг или 580 мг. Те представляват дневната доза и се вземат наведнъж. При тинктурите концентрацията е по-малка, например еквивалент на 250 мг.

Друг вид добавки включват шизандра в разширен състав с конкретно предназначение, например за черния дроб. Такива продукти имат собствено наименование, например Суонсън Adrenal за надбъбречна жлеза.

Присъствието на шизандра се разбира от списъка на съставките. Количеството е от порядъка на 60 – 80 мг.разсадник шизандра

Мнения за шизандра от БГ Мама и др

В БГ-мама се споменава шизандра на Хербалайф и продукти от iHerb. Потребителите коментират цени и начин на поръчване, по-рядко се дават резултати от билката по същество.

Една участничка споделя: нищо не почувствах – нито дискомфорт, нито полза. Отзивът й идва след използване на 1 опаковка капсули.

В руските форуми има потребители с повече опит с шизандра. Там казват, че билката се пие 3 месеца без прекъсване за видим резултат.

Получава положителна оценка като профилактично средство – за поддържане на организма и конкретно на имунитета, за премахване на умората и тонизиране.

ВАЖНО: Вижте още мнения за шизандра и продуктите с нея, оставете и своя отзив или просто попитайте ТУК, в нашия форум с коментари!

Шизандра капсули на Nature’s Way

Нейчърс Уей адресира продукта си към храносмилателните органи, за памет и други мозъчни функции, за зареждане с енергия и повишаване на работоспособността.

Капсулите подават 580 мг концентрирано вещество, опаковката е голяма – 100 бройки.

шизандра разсад цена

Имунитет Phytogen, капсули с шизандра

Продуктът на американската предстижна компания за добавки Thorne е комбинация от четири мощни билки за имунитета. Формулата 4 в 1 е целенасочена към дългосрочното здраве. Препоръчва се на хора, страдащи от перманентен стрес, сезонни и житейски промени.

Още в текста: Какво лекува шизандра и как се ползва? Цена и мнения. Топ капсули, тинктура, чай и таблетки с китайски лимонник. Разсадник и отглеждане.

Компонентите в Phytogen® стимулират защитата и пазят от инфекции. Това са ехинацея, астрагал и коптис, освен шизандра. Подчертано оздравяват храносмилателния и отделителния тракт. Капсулите са иновативни, с висок процент на усвояване.

Дозират се по 1 – 3 Х 3 броя. Следователно опаковка от 60 капсули потрива максимум 20 дни срещу цената от 52.85 лв.

китайски лимонник разсад шизандра

AdrenaSense на WomenSense, 90 капсули

Тук шизандра е поставена в ред от адаптогени като сибирски и бразилски женшен, златен корен, ашваганда.

Продуктът на канадската Natural Factors е насочен към надбъбречните жлези, чието неблагополучие се изразява в безпокойство, безсъние, влошено настроение, апетит и желание за живот, неприятна физическа симптоматика като изпотяване и сърцебиене. Всичко това са следствия на стреса, който не се овладява добре при лоша хормонална секреция от надбъбречните жлези.

AdrenaSense® е комплект от адаптогени – „адартори“ на тялото към стреса. Те успокояват и тонизират.

Дозира се по 1 капсула дн., опаковката е за  90 дни – 40 лв.

шизандра тинктура

Leber-Vital за черен дроб и жлъчка

Шизандра тук е малко, не се съобщава концентрацията. Основните компоненти са артишок, бял трън и глухарче, подкрепени от два витамина. Комплексният състав е насочен към здравето на ч. дроб и жлъчка.

Дозировката е 3 табл. дневно, опаковката е от 108 табл. цена 36 лв.

Schisandra 04 райска градина кундев

Ашваганда, Кордицепс и Шизандра, 60 капс

Формулата на Биовитал е за нервната с-ма и психиката, за борба с тревожност и други прояви на стреса. Допълнително имуномодулира и забавя стареенето. Подкрепя основните органи – дробове черен и бели, мозък, сърце.

Шизандра тук е в компанията на ашваганда и кордицепс. Те увеличават силата и издръжливостта на възрастните хора, подобряват кръвния оборот.

Дозировката е 2 капсули. Една опаковка стига за 1 месец, цена 41 лв.

Schisandra шизандра чай

Фертилитет за мъже с шизандра на Mito Motile

Тази формула събира над 30 компонента в една капсула – екстракти, аминокиселини, витамини и др. за оплодителна способност. Активните агенти са извлечени от кейл, люцерна, кориандър, магданоз, артишок, целина, шизандра, акай бери, ехинацея и още 45 растения, плодове и билки.

Продуктът е на съответната цена – 30 пакетчета за 222 – 273 лв. Дозирането не е изрично посочено от производителя.

Schisandra 06

Повече ТУК: Кога се бере киви? Какви ползи има от него? Калории. Отглеждане на киви на асма. Откъде да вземем хубав БГ разсад.

Тинктура от шизандра

Към момента се предлагат тинктури на трима производители, всички българско производство.

 • На Биохерба, 50 мл – дава се за имунна, мускулна и нервна с-ми, за анемичност, полова и психическа слабост; дн. доза 3 Х 1 мл;
 • На Вербена М, 50 мл – показана като адаптоген за възстановяване след болест, устойчивост към стрес, при реактивна депресия и хипертония; дн. доза 3 Х 1 – 2 мл;
 • На Хербал Фарма, 50 мл – 38 мл активно вещество на една доза от 1 мл, препоръчително количество за деня – 6 мл.

Schisandra 07

Чай от шизандра (китайски лимонник)

Пакетирана сушена шизандра, предназначена за запарване на чай, се продава от:

 • Билков рай – пакет 50 г за цена от 12.90 лв. Дн. доза е 1 ч.л., запарена за 30 мин. в 250 мл. Сушеният плод е подходящ за приготвяне на домашна тинктура по рецепта 1 пакет на 500 г спирт (водка) за 14 дни, доза 2 – 3 ч.л. за деня;
 • От Билки.БГ – насипно, като килограмът излиза 142 лв. Рецептите за приготвяне са като при горния продукт;
 • От Zoya – хартиен плик 100 г на цена 21.30 лв. Представлява стрит на прах плод. Употребява се без варене, като прахчето се разтваря в напитка или кис. мляко.

Какво лекува шизандра?

Китайските лечители традиционно използват шизандра при кашлица и свистящо дишане, изобилно изпотяване, за стомах и при стрес.

 • Полезен е при застойна сърдечна недостатъчност, диабет, напълняване, хепатит.
 • Дава се при менопауза, за когнитивните способности, за физическа издръжливост.
 • Подкрепя болните при пневмония, трансплантация, естрогенозависим рак.

Китайския лимонник участва в метаболизма на ч. дроб, където способства детоксикацията му и оздравява неговото функциониране.

При поликистозни яйчници извежда половите хормони и предотвратява тяхната циркулация из тялото. Като адаптоген потиска стреса като участник в етиологията на СПКЯ.

Съвременната фитотерапия разширява приложението на шизандра, като я предписва за имунна стимулация, като антиоксидант (против стареене), за общо тонизиране и енергизиране.

Как се ползва правилно?

Предозирането на шизандра разстройва стомаха и поражда коремна болка. Грози с кожни реакции като обрив и сърбеж. Видимо потиска апетита. Негативите се проявяват при редовно предозиране в продължително време.

Сериозните производители фиксират дневна доза и изписват предупреждение за спазването й.

Още информация и източници: Ползи за здравето от смес на шизандра и червена боровинка; * Женшен и шизандра. Как се приема и за какво? *  Отслабва ли се от еутирокс? Странични ефекти;

Правила за отглеждане

В Европа шизандра се използва за вертикално озеленяване на стени, огради, арки и беседки. Дължината на лианата достига 10 м. През пролетта се покрива с розови или бели цветове, лятото радва с прохлада под гъста зеленина, а есента се украсява с плодове на червени гроздове.

Лимонникът вирее добре на тихо, защитено от ветрове място, което се осветява минимум по 7 часа на ден. Растението не трябва да е по цял ден под палещото слънце. В горещи региони се засажда от източната страна на зданията.

Предпочита песъчливо-глинеста почва с добър дренаж. Обича влага, но задържането й в корените ще я погуби. При подготовка на почвата добавете хумус, пясък, дървесна пепели и малко суперфосфат. Засажда се пролет или есен.

Шизандра е три типа – женска, мъжка и еднодомна. Закупете разсад на 2 години, няколко растения. Различаването на мъжки от женски е възможно само през цъфтенето – женските имат светлозелен пестик, а мъжките – тичинки.

След засаждането на лианата се поставя опора, по която тя да расте. Иначе ще се превърне в голям храст. Кореновата система е повърхностна, затова грижата включва само леко разрохкване на почвата, но никога прекопаване. Шизандра не обича присаждането и то може да я унищожи.

Лимонникът лошо понася суша. Поливайте и не му давайте да пресъхне. В първите три години не трябва тор, нататък се слага амонячна селитра по 30 г на растение.

На третата година започва обрязването, оставят се само 5 здрави стъбла. Останалите се отделят от самата основа в земята. Прави се и санитарно обрязване на слабите, болните и изсъхнали клони – през есента, след опадане на листата.

Възрастното растение добре понася зимата, но на младите в първите години им трябва укритие.

Шизандра е устойчива към всички заболявания и вредители, не й вредят дори сиво гниене и брашнеста мана.

Вижте и ТОВА: Схема за прием на Нивалин. Какво се лекува с него? Нивалин крем. Странични ефекти и мнения.

Видео: Ето как изглежда шизандра с коментар на български ез.

1 мнение за “Най-добрата шизандра. Топ разсадници. Разсад, чай, тинктура, капс.”

 1. Допреди 2-3 години се продаваше доста разсад шизандра, но явно е нямало интерес, защото разсадниците се отказаха.

  Отговор

Вашият коментар