Две рецепти за лесно раждане и против гъбички на краката: С шизандра и още нещо

Photo of author

Author name

Шизандра помага за безпроблемно и бързо раждане

Шизандра има способността да регулира контракциите. Става въпрос за извлек от изсушените зрели плодове на лечебното растение Шизандра хиненсис. Въпреки че е родом от Китай, днес билката се отглежда за лечебни нужди на много места по света.

Плодът се отличава със специфичен вкус – микс от кисело, сладко, солено, люто и горчиво, откъдето идва и китайското наименование на растението wu-wei-zi, което в превод означава „плод с пет вкуса”. Според древните китайци шизандра има тонизиращо, адстрингиращо и антисептично действие. Освен с традиционните си приложения, шизандра става популярна и заради свойствата си на хепатопротектор, заради което често бива включвана към лечението при хепатит.

Известна е способността на шизандра да регулира контракциите, поради което бива ползвана и като средство за постигане на по-бързо и безпроблемно раждане.

Растението има изявени адаптогенни свойства, благодарение на които допринася за баланса в организма, подобрява вниманието и концентрацията, устойчивостта на умора и стрес, повишава остротата на зрението. Според проучвания шизандра е ефикасна срещу белодробни възпаления от бактериален произход.

Билката се прилага при дихателни инфекции, при хронични кашлици, недостиг на въздух и спазми на дихателните пътища; при кожни проблеми – обриви и екзема; при проблеми с отделителната система, подобрявайки дейността на бъбреците.

Поради силните си адаптогенни свойства, шизандра подобрява състояния на безсъние, неврози, раздразнителност и същевременно, тъй като има положителен ефект върху нервното провеждане е много подходяща при намалена концентрация, нарушена координация, леки депресии и променливо настроение, отслабени памет и зрение.

Чудна рецепта за убиване на гъбички по краката

Ако се чудите как да се отървете от упоритите гъбички по краката може да използвате рецептата с банан и чесън.

Гъбичките по краката са не само естетичен проблем, но както знаем и здравословен. Те са заразни и могат да ви „лепнат“ при контакт с вещ на вече заразен индивид(чехли, кърпа обувки и други). В случай, че имате дори и малка раничка, това още повече благоприятства за развитието на гъбичките. Слабата имунна система също е фактор, който спомага за развитието на заболяването.

Симптомите, които се проявяват, когато сте заразени с гъбички по краката са парене, лющеща кожа, сърбеж и други. Гъбичките по ноктите на краката често предизвикват видоизменение на ноктите, промяна на цвета му, удебеляване на нокътя и други.

Лечението на гъбички по ноктите на краката е доста продължително, защото те са упорито заболяване, от което няма да се отървете за седмица. Едно лечение може да продължи и 4 месеца, така че се въоръжете с търпение и постоянство, за да постигнете положителни резултати.

Рецептата срещу гъбички по краката, която ви предлагаме е следната – за направата на отварата ще използваме корите на два банана, за предпочитане е да са колкото може по-зелени. На котлона се поставя един литър вода и се изчаква да заври. Чак тогава към нея се прибавят двете обелки от банани. Нека врат само 10 минути. Отстранете отварата от котлона и изчакайте тя да изстине на стайна температура. С тази течност се измива засегнатото от гъбички място. След измиване крака се подсушава с памучна кърпа.

Идва ред да включим и чесъна в лечението. От него ви трябва само една скилидка, която ще разрежете на 2 части. С нея се натъркват ноктите и се ляга за сън. Нека „чесновият мехлем“ действа цяла нощ. Метода на лечение се повтаря всяка вечер, докато се отървете напълно от упоритите гъбички по краката.

Миризмата, която се разнася от чесъна наистина не е много приятна, но все пак е търпима. Опитайте и няма да съжалявате, защото от гъбичките няма да остане следа. Единственото, което се иска от вас е да имате търпение и да сте постоянни.

Вижте и ТОВА:

ТОП 5 храни за здраве и красота: Сьомга, киви, Чесън, боровинка, стриди, шоколад и др.

Вашият коментар