Как да използваме Chat GPT за написване на фактологически вярно съдържание

Photo of author

Author name

Chat GPT дава отговора: Един от вечните въпроси на уеб маркетинга е: Как да накараме хората да идват във нашия сайт?

През последните месеци все по-голяма популярност набира пренаписването на чужди материали с ChatGPT. Но там основният проблем е, че изкуственият интелект все още много си измисля или, както казват на жаргон, халюцинира. Едно на ръка, че българският език му куца, това е бял кахър, той лесно може да се редактира. Но постоянното съмнение във фактологията може да ви изиграе лоша шега.

Проверката на фактите, които Чат GPT изнася определено ще ви отнеме повече време, отколкото самото написване на информацията. Затова опитните спамъри в Гугъл препоръчват преди да почне да пише, изкуственият интелект да се захрани с достоверна информация и после само да си я обработи. Така нивото на недостоверност значително се намалява.

За целта идеална работа върши плъгинчето Split Long Text for Chat GPT. То е безплатно и се добавя към браузъра Chrome. Функцията му е проста: Да раздели голям тест на достатъчно малки „хапки“, които могат да бъдат набутани в ЧатGPT, тоест в един „удобен за логаритмуване“ вид. После вече в рамките на същия „конверсейшън“ (разговор) ChatGPT вече ще бъде достатъчно компетентен, за да ви отговори на въпросите, по които искате да си направите материала. Опитайте го и споделете по-долу в коментарите дали сте доволни и дали случайно не знаете нещо по-добро!

Няма значение дали продавате продукт като мобилни телефони, услуги като озеленяване, ваша информация, продукти като електронни четци, книги или DVD-та, или си записвате собствена авторска музика. Това няма значение. За да бъдете успешни онлайн, трябва да накарате хората да идват във вашия сайт. Вие трябва да си осигурите трафик.

Един мощен начин за осигуряване на трафик е, да си изградите свое уеб присъствие с разпространение на информация за вашите продукти и услуги в мрежата. Трябва да се достигне до хората, където и да са. Ако хората във вашата целева аудитория не идват на вашия уебсайт (все още), ще трябва да отидете там, където са те, и да се опитате да ги привлечете.

Ние не говорим за реклама тук – въпреки че рекламата е важна и със сигурност работи.

Става дума за предлагане безплатна информация. Повече от ясно е, че хората се интересуват от четене или слушане, гадаене или гледане. Това е, което ние наричаме завладяващо съдържание – неща, от които хората се интересуват и които са адресирани към нуждите, желанията и интересите, които вашата целева аудитория има.

Но създаването на този вид съдържание е огромен проблем!

  1. Много от нас не разполагат с време и талант за производство на подобно съдържание.
  2. Наемането на други хора да пишат статии или да произвеждат интересни, информативни презентации като аудио и видео клипове за вас може да е твърде скъпо.
    Не би ли било хубаво, ако имаше едно лесно решение на този проблем.

Е, вярвате или не, има едно просто решение и то е точно пред очите ви.
Може да използвате други хора да създадат необходимото ви съдържание абсолютно безплатно.

Използване на чуждо съдържание

Трафик от търсене в Гугъл 03 trafik-tarsene-02

Ние не говорим за кражба на съдържание и присвояване на авторско право. Не, ние говорим за натрупване на чуждо съдържание и използването му за ваши нужди, или пък начин различни хора да го ползват – точно по начина по който Google го прави.
В случай че не сте забелязали, Google няма кой знае какво съдържание освен разни обяснения и реклами. Те взимат нещата, които вие и аз произвеждаме и си ги слагат в страниците с резултатите.

Тогава те пускат реклами от тези резултати и така си правят милиардите долари печалба.

Няма ли да е готино, ако бихте могли да направите нещо подобно? Можете да събирате съдържание което ще фокусира върху собствената ви ниша за създаване на ценен ресурс, така че онези, които проявят интерес или имат необходимост да прочетат подобно съдържание с радост ще посетят вашата страница.

Източници за този вид съдържание са почти неограничени. Тук са само две от тях:

  • Статии от източници като Ezinearticles.com, фокусирани върху необходимите ви ключови думи. По-лесно е да намерите преводач, отколкото добър автор, затова един превод няма да ви струва кой знае какво. Студенти, които да се възползват от тази работа – колкото искате.
  • Видео от източници, като Youtube.com, отново съсредоточен върху ключовите думи
    Номерът е да изберете съдържание (статии, видео, блогове), които са фокусирани върху вашата целева ключова дума. Уверете се, че заглавията и увода съдържа точно необходимите ви ключови думи.

Друг често срещан източник на предварително писмено съдържание, е това, което се нарича Дистрибутори на права на статии или ДПС. Те са достъпни, разполагат с различни източници и го предлагат на достъпни цени. Има само една важна забележка в случая – онова, което предлагат е с ужасно качество. Най-често текстовете, които ще ви предложат ще са стари или качени още в поне 20 сайта.trafik-tarsene-03

Онова, което ДПС предлага има нужда от здрава редакция, а в този случай май ще е по-добре да седнете и да си го напишете. Други източници като BlogEasy също предлагат редовен ресурс на предварително писмено съдържание за специфични ниши.

Вашият коментар